Index


  Orpheus


  Repetities


  Nieuwe leden


  Bestuur


  Muziekcommissie


  Biografie Maurice Wiche


  Biografie Annemie Sluijsmans


  Biografie Beschermvrouwe


  Agenda


  Jarige deze maand


  Foto’s


  Ledenlijst (inlogcode)


  Reglement (inlogcode)


  Vrienden van Orpheus


  Links

Beschermvrouwe

                                       Gertie Meertens-Loop


Mijn verwondering was zeer groot toen ik in ‘t jaar 1991 gevraagd werd beschermvrouwe van gemengde Zangvereniging Orpheus te worden.

Het was een vraag die mij totaal overrompelde en waar ik niet zomaar een antwoord op kon geven en waar ik over moest nadenken.

Mijn grote voorliefde voor muziek heeft de doorslag gegeven dat ik zeer vereerd na een tijdje van denken deze prachtige functie heb aanvaard.

Ik ben geboren op 15 februari 1930 in Wijlre een mooi dorpje aan de Geul, daar stond mijn wieg en als je dan het geluk hebt om op te groeien in een groot gezin waar muziek hoog in ‘t vaandel stond en waar veel gemusiceerd werd is het niet verwonderlijk dat ik reeds op jonge leeftijd de liefde voor muziek heb meegekregen.

In mijn verdere leven is mijn liefde en interesse voor muziek steeds gebleven en ben ik muziek meer en meer gaan beluisteren en waarderen, vooral de klassieke muziek.

Op oudere leeftijd ben ik gaan piano spelen en tot mijn 80ste levensjaar heb ik iedere week les genomen tot op heden volg ik nog steeds luistercursussen en geniet ik van vele mooie muziekuitvoeringen, concerten, opera’s enz.

De jubilerende Zangvereniging Orpheus is een prachtvereniging met vele hoogtepunten.

60 jaren lang heeft Orpheus een spil functie vervuld binnen de gemeenschap Nuth in de belangrijke belevenis van de mens en waarin muziek een hoofdrol speelt, maar steeds met het zelfde effect; muziek is niet weg te denken, geeft troost in droeve gebeurtenissen maar ook blijdschap in vreugdevolle gebeurtenissen.

© Michel Pinxt / Zangvereniging Orpheus / maart 2011 -